اصول تراشکاری چیست؟

اولین ماشین تراش در سال ۱۷۴۰ در فرانسه ساخته شد. در این ماشین وسیله چرخش محور اصلی بوسیله دست بود، یک دست گرداننده محور آن (محور کار) مستقیماً روی دستگاه که به محور اصلی متصل است توسط دو چرخ دنده ساده به میله پیچ بری متصل می‌باشد قرار گرفته‌است. در این نوع ماشین برای تعویض چرخ دنده‌های متفاوت جهت پیچ تراشی پیچ‌های متفاوتی پیش بینی شده بود.در سال ۱۷۹۶ یک انگلیسی به نام فیدمن برای اولین مرتبه ماشین تراشی ساخت که دارای میله پیچ بری بود، که با عوض کردن چرخ دنده‌های روی محور اصلی و محور پیچ بری می‌توانست پیچهای مختلفی را بسازد.

ماشین‌های تراش که ابتدایی‌ترین نوع ماشینهای افزار بشمار می‌روند، تاریخچه آن بین قرن ۱۷ و ۱۸ شروع شده که در ابتدا معمولی‌ترین و یا قدیمی‌ترین روش تراش، تراشیدن چوب بوسیله درخت بوده‌است. بدین معنی که دو سر چوب را بین دو درخت قرار داده و یک طناب به شاخه درخت بسته و آنرا حول چوب مورد نظر پیچیده و طرف دیگر طناب را شخص دیگری گرفته و با دست طناب را به حرکت در می‌آورد شخص دومی که در طرف مقابل قرار گرفته با رنده چوب را می‌تراشید این قدیمی‌ترین روش تراش چوب بوده‌است

انواع ماشین آلات تراشکاری

ماشین تراش عمودی(کاروسل)، ماشین تراش پیشانی، ماشین سری تراشی(رولور)، ماشین تراش مرغک دار

بررسی عوامل موثر در انتخاب سرعت برش

در انتخاب سرعت برش عواملی چند تاثیری بسزا داشته و توجه به آن موجب بهبود کار و دوام ابزار خواهد شد: الف) جنس قطعه کار: با توجه به جنس قطعه کار، سرعت برش انتخاب می‌شود و هر چه جنس کار سخت تر می‌گردد، براده برداری مشکل تر شده و حرارت؛ یعنی هر چه جنس کار سخت تر باشد به همان نسبت سرعت برش کمتر انتخاب می‌گردد. ب) جنس ابزار :هرچه جنس ابزار سخت تر باشد و بتواند در حرارتهای بالا مقاومت خود را حفظ کرده، تحمل بیشتری در مقابل سایش داشته باشد، می‌توان سرعت بیشتری را انتخاب نمود.جنس ابزار با سرعت برش رابطه مستقیم دارد. ج) دوام ابزار: منظور از دوام ابزار، زمانی است که با رنده تیز شده بتوان براده برداری کرد و در صورت ثابت بودن سایر عوامل تعیین کننده، هر چه سرعت برش بیشتر انتخاب گردد، دوام ابزار کمتر خواهد بود. د) سطح مقطع براده: با افزایش سطح مقطع براده، نیروی برش زیاد تر شده و حرارت بیشتری در روی لبه برنده ایجاد می‌گردد.به همین دلیل سرعت برش در خشن کاری کمتر و در پرداخت کاری بیشتر خواهد شد.

ماشین صفحه تراش

یکی از پروسه های ساده تراشکاری عملیات صفحه تراشی است که با استفاده از آن می توان سطوح صاف و همچنین انواع سطح مقطع با شیارها و دندانه ها را در امتداد یک قطعه تولید نمود.

ماشین برس پرک

امروزه بسیاری از قطعاتی که در اطرف ما هستند به واسطه فرایند خمکاری به وجود آمده اند، بسیاری از قطعات به کار رفته در برج ها، آسمان خراش ها، آسانسورها و… از این دسته هستند.

ماشین سنگ زنی

به فرایند سختزنی سطحهای تخت، تختسایی گفته میشود که برای انجام این پروسه از دستگاههای سنگزنی تختسایی استفاده میشود این دستگاهها به دو گروه اصلی اسپیندل افقی و اسپیندل عمودی تقسیم میگردند

عملیات تراشکاری

: توسط دستگاه تراش ما قادر به انجام کارهای مختلفی هستیم برخی از این عملیات بدین شرح می باشدتراشکاری قطعات استوانه ای بلند و کوتاه، پیشانی تراشی، شیار تراشی، برش،آج زنی، مخروط تراشی داخلی و خارجی، سوراخکاری، داخل تراشکاری، لنگ تراشی،فرم تراشی، پیچ تراشی داخلی و خارجی و… را می توان نام برد.

تراشکاری چیست؟

تراشکاری عبارت است از شکل‌دهی فلزات به روش براده‌برداری با استفاده از ماشین تراشکاری. در این روش از شکل‌دهی فلزات، فلز که عمدتاً به شکل استوانه‌است، با قدرت و سرعت معین به چرخش درآمده و با حرکت تیغچه‌های تراشکاری بر روی آن، عمل براده‌برداری با عمق و سرعت معین انجام می‌شود.